Woning Kollum

De bouw van deze woning werd mogelijk door de Steen-voor-steen regeling. De lange procedure vergde wel wat geduld van de opdrachtgever.

Het Programma van Eisen in relatie tot de bebouwingsvoorschriften stelde de architect voor een creatieve uitdaging. Het resulteerde in een zoektocht naar de ideale verhouding tussen het hoofd- en bijgebouw, zowel in vorm, volume als in materialisering. Het antracietkleurige zinken dak zal straks een ware eyecather zijn.

Bouwen aan de Groeneweg

Inzending voor de prijsvraag uitgeschreven door de gemeente Leeuwarden.

Skeane State

 

Het ‘Skeane State’ verwijst naar het oude, scheve voorhuis. De opdrachtgever had dit huisje graag behouden, maar de bouwkundige staat bleek te slecht. Achter het oude voorhuis is de nieuwe woning gebouwd, waarna het voorhuis is gesloopt. Met de sloop waren we af van de onzekerheid over de stabiliteit, het bewerkelijke onderhoud en problemen met vocht en tocht. Het resultaat is een eigentijdse, onderhoudsvriendelijk woning met een degelijke, onderheide constructie , behaaglijk om in te wonen en met lage stookkosten.

Multifunctionele schuur – Westergeest

In dit ene volume komen vele functies bijeen: deze schuur is paardenstal, hooi opslag, garage, kas en kippenhok in één. In plaats van vele losse volumes op het erf, is er één markante schuur gebouwd.

In 2012 geselecteerd voor de Vredeman de Vriesprijs.