Kat in Nood onder doordacht groendak

Voor Stichting Kat in Nood hebben wij een duurzaam nieuw pand ontworpen. Bijzonder aan dit project was het ‘groendak’: Bouw Wereld heeft hier een interessant artikel over geschreven:

Kat in Nood onder doordacht groendak
“De nieuwbouw van Stichting Kat in Nood is voorzien van een groendak. Dat vereiste een zwaardere dakconstructie, maar ook extra aandacht voor bouwfysica. Omdat de dakbedekking koud blijft is extra gelet op het voorkomen van inwendige condensatie.

Bouwbedrijf Van der Haak en Bijlstra heeft in december de uitbreiding voor de kattenopvang van Stichting Kat in Nood in Drachtstercompagnie opgeleverd. Het ontwerp hiervoor is gemaakt door bureau Knegt en voorziet in gebouwen waarvan de kelders met elkaar verbonden zijn door een tunnel. Op die manier ontstaat er volop ruimte voor nieuwe kattenkamers, een operatiekamer, een kantine voor de vrijwilligers en opslagruimte, zonder dat het gebouw de hoogte in hoeft te gaan. Mede vanwege de inpassing in het landschap is ervoor gekozen om de gebouwen te voorzien van een licht hellend vegetatiedak, dat tevens duurzaam en natuurlijk is.”

Bouwwereld.nl
Lees hier het hele artikel op Bouwwereld.nl.